Kennel Aamuhallan

Niina Rintala, Alajärvi

+358 44 284 4100

vinpotar@gmail.com

Uutiset / News 2013

- Uutiset / News 2012 - Uutiset 2011 -

 

28.11.2013

Hoksasinpas sitten juuri, että en ollutkaan päivittänyt Seinäjoen KV:n (19.-20.10.2013) tuloksia niin kuin luulin tehneeni. :D

Seinäjoella meidän poppoosta esillä olivat lauantaina Sylvi sekä debyyttiesiintymisensä tehnyt Mindy ja varsin tyytyväinen olen flikkojen tuloksiin vaikkei ne tulokset mitenkään erityisen loisteliaita olleetkaan. :)

Quadmir's Golden Lady "Sylvi" JUN ERI/3

Two Pine's Rush Hour "Mindy" EH/2

Sunnuntaina sitten poikkesimme äiteen lamppuharjan, Fidanin eli Nipan, kanssa kehässä ja Nipa yllätti erittäin positiivisesti saaden tuloksekseen AVO ERI/1 SA PU-3 SERT!! :) Nipan sertitili on nyt siis avattu. :)


I just noticed that I hadn't updated the results of Seinäjoki Int 19.-20.10.2013 at all. Thought I had, but hadn't after all... :D

Quadmir's Golden Lady "Sylvi" Junior Class EXC/3

Two Pine's Rush Hour "Mindy" Junior Class VG/2

Fidan "Nipa" Open Class EXC/1 CQ BM-3 CC!! :)

1.11.2013

Quadmir's Golden Lady "Sylvi" HD: B/A  -  ED: 0/0 !! :) :)

 

22.10.2013

Two Pine's Rush Hour "Mindy" HD: B/A  -  ED: 0/0 !! :) :)

 

8.10.2013

Nyt on paljon kivoja terveystarkkituloksia päivitettävänä! :)
Omien flikkojen lonkka- ja kyynärkuvat lähtivät samalla tarkkikäynnillä liittoon, nyt sitten jännitetään, mitä niistä lausutaan. :)

4.10.

Quadmir's Golden Lady "Sylvi"
Silmät: Distichiasis (silmämuutosten vakavuus: lievä)
Gonioskopia: Terve
Polvet: 0/0

Two Pine's Rush Hour "Mindy"
Silmät: Distichiasis (silmämuutosten vakavuus: lievä)
Polvet: 0/0 

Aamuhallan Atomi "Welmu"
Silmät: OK
Gonioskopia: Terve

8.10.

Aamuhallan Akasia "Elli"
Silmät: OK
Gonioskopia: Terve


Very nice health results to be told! :)

Our own girls were hip and elbow x-rayed also. So now just waiting kennel clubs scores. :) 

4.10.

Quadmir's Golden Lady "Sylvi"
Eyes: Distichiasis (severity of eye changes: mild)
Gonioscopy: Clear
Knees: 0/0

Two Pine's Rush Hour "Mindy"
Eyes: Distichiasis (severity of eye changes: mild)
Knees: 0/0

Aamuhallan Atomi "Welmu"
Eyes: OK
Gonioscopy: Clear

8.10.

Aamuhallan Akasia "Elli"
Eyes: OK
Gonioscopy: Clear 


2.9.2013

Melkoiset pari viikkoa taas näin vaihteeksi...
Mullahan ei pitänyt olla koekoiraa tälle kaudelle lainkaan, kun nuoriso ei vielä koevalmiina ole ja Wilma, noh, Wilma on oikeinkin hyvä käytännön metsästyskoira, mutta koekoirana peräänmenojen ja silloin tällöin tavatun kovakorvaisuuden vuoksi ei niin hyvä. Sittenpä minä kuitenkin hieman innostuin, kun minua oli jäänyt vaivaamaan viime syksyn lainaohjaajan kanssa käyty vesilintukoe. Wilma on kuitenkin henkeen ja vereen minun koirani eikä varmasti ollut aivan oma itsensä tuolla kokeessa eikä sitä koskaan vieras ole edes kokeillut ohjata, joten tulos ei ollut lainkaan sellainen, mitä olisi voinut toivoa. Harmittelin asiaa Syvin kasvattajalle Tainalle ja hän sitten innosti minua kysymään peruutuspaikkoja Iin vesilintukokeen 24.-25.8. ja saimme kuin saimmekin koepaikan molemmille päiville niinpä minä ja Wilma läksimme kahdestaan pohjoiseen. :)

Lauantaina kahlasimme ja metsästelimme kolmisen tuntia. Tuloksena yksi ylösajo, peräänmeno ja nouto - varsin arvosteltavat erät siis kuitenkin, kun kaikki osa-alueet tuli täytettyä. Lopputulema Jouni Klaarin arvostelemalle päivälle avoimen luokan kolmas palkinto 83pisteellä. Olin erittäin, erittäin tyytyväinen. Tulos ei itsessään parantunut, kun saimme kerran kolmosen, mutta arvostelu kuulosti jo paljon enemmän minun koiraltani.

Sunnuntai ei sitten mennytkään ihan niin putkeen…
Edellisen päivän pitkät erät näkyivät koirassa ja kolmen ja puolen tunnin aikana, jotka erillä olimme, Wilmalla oli korvat täynnä vettä eikä oikein mitkään käskyt menneet läpi. Lopputulemana erät, joiden jälkeen vannoin ja vakuuttelin, etten enää koskaan Wilmaa kokeisiin vie, kun se kuitenkin kuumetessaan lähtee käsistä. Sunnuntaina jäimme ilman tulosta, pisteitä kertyi 65. Tuomarina sunnuntaina oli Ilkka Klaar.

Kotiin en tullutkaan suoraan vaan tein "pienen" lenkin Suomussalmen kautta nimittäin kävin treffaamassa A. Ardisiaa "Emmaa" pitkästä, pitkästä aikaa. Voi, kuinka flikka olikaan kasvanut mummonsa Maicyn näköiseksi. Virtaa riitti vaikka millä mitalla ja nättikin neitonen oli. :)

Kiitokset vielä Niko ja Milla sekä tytöt yöpaikasta! Oli kiva käydä. :)

Tässä muutamat kuvat Emmasta:
(kuvat: Niko Jurvelin)

emma_3v.jpg

 dsc00150.jpg

dsc00161.jpg

dsc00172.jpg

dsc00271.jpg

Mites sitä muuten sanottiinkaan; koskaan ei saa sanoa "ei koskaan"…
Niin, kuten edellä mainitsin, sunnuntaina olin vannonut, etten ikinä enää starttaa Wilman kanssa, mutta kuinkas sitten kävikään, kun Niinan puhelin soi ja tarjottiin paikkaa Kovjoelta sekä vesilintukokeeseen seuraavaksi lauantaiksi että fasaanikokeeseen sunnuntaiksi. Kovin yritin pitää pääni ja kieltäydyin, mutta eipä siinä kuitenkaan kauaa nokka tuhissut, kun olin jo koiran tiedot ilmoittautumisten vastaanottajalle lähettänyt. :D

Lauantaisten erien jälkeen olin vallan häkeltynyt, että kuinka hyvin Wilma oli kuulolla ja tuloskin oli sen mukainen. Mauri Koivuporras palkitsi Wilman avoimen luokan toisella palkinnolla ja 96pisteellä!! :) Kautta aikojen Wilman toisiksi paras pistemäärä ja minä kun olin jo heittämässä pyyhettä nurkkaan.

Sunnuntaina lakista nousi tuomariksi Ari Metsäranta ja starttasimme pelloille numerolla kaksi. Kovin pitkään emme kulkenet, kun Wilma merkkasi selvästi fasun ja nosti sen ylös. Koira jäi ojan puolelle ja minä tein kaikkeni, ettei se sieltä sinkoa pudonnutta lintua etsimään. Tässä onnistuinkin vallan hyvin ja sain koiran istumaan ojan reunalle. Markkeeraamaton nouto myötätuuleen vaan osoittautui hyvin vaikeaksi kuumana käyvän koiran kanssa ja vasta helpotettuna saatiin nouto.

Kaikenmoisten säheltämisten ja erinäisten käänteiden jälkeen olimme saaneet erät täyteen ja lopulta pisteitä kertyi 75, joka oikeuttaa kolmanteen palkintosijaan. Harmi, kun tuo löytökyky sekä nouto menivät päin prinkkalaa, mutta sitähän tämä on. Onnistumisia ja epäonnistumisia.

Voisi kuvitella, että olisin pettynyt, mutta päin vastoin. Siitä huolimatta, että olemme onnistuneet saamaan noudosta melko surkean niin näiden neljän kokeen aikana peräänmenojen määrä on pienentynyt huimasti - tänä viikonloppuna niitä ei nähty lainkaan!! :)

Nyt sitten selaillaankin koekalenteria ja mietitään, mihin voisi vielä ilmoittaa tälle kautta ja toivoa, että haluttuihin kokeisiin on vielä tilaa jäljellä. :)

Tätä parin viikon rumbaa ennen Sylvi sekä Mindy käväisivät taipumuskokeessa Ilmajoella 17.8.

Sylvin mielestä Ilmajoen metsät olivat täynnä mörköjä ja tällä kertaa ei läpäissyt. Mörköjen syykin taisi seuraavana iltana selvitä, kun neiti aloitti juoksun. Mene ja tiedä - ei näistä karvakorvista ihan aina mene selvyyteen, mitä niiden päässä liikkuu. :D

Mindy sen sijaan läpäisi hienolla arvostelulla ja tekikin oikein mukavasti töitä metsässä. :)

Mindy kävi myös vesityökokeessa 28.8., sekin järjestettiin Ilmajoella.

Muuten ihan kiva reissu, mutta harmiksi Mindyllä ei ollut tuon taivaallisen käsitystä, miksi me siellä rannalla oikein olimme. En tiedä eikö flikka markkeerannut pientä tavia vai mitä, mutta ei se kyllä meinannutkaan lähteä edes uimasille, kunhan haahuili rannalla nyysäilemässä ja hyvin pian kytkinkin koiran ja sanoin tuomarille, että eiköhän tämä ollut tässä. ;)

Kokemusta, kokemusta - sitä on aina hyvä käydä hakemassa vähän sieltä ja täältä, koska AINA voi oppia uusia asioita ja usein oppiikin. :)


Some results for our team in past weeks. :)

Quadmir's Golden Lady "Sylvi" saw boogie mans in the forrest so she didn't pass working ability test this time. Maybe she was little bit odd in the test becouse she started her season next day. Who knows what goes in dogs mind sometimes. ;)

Our cocker girl Two Pine's Rush Hour "Mindy" did pass working ability test so SPA1 for her with very pleasing critique. :)
We also went to water working test with Mindy but she didn't have a clue why we were at the lake so no water working points for her this time.

Speck Line Wild Child "Wilma" has been at field trials with pretty nice results in past couple of weekends.
We were in northern Finland, in Ii 24.-25.8. at water bird field trial and got Open Class 3rd prize at saturday and probably Wilma got water in her ears from the first trial day becouse she was pretty much out of hand at sundays trials. ;) But no worries and no result for that day.
31.8. we were at Kovjoki in water field trials and we got 96points and 2nd prize! I'm very happy with that! :)
1.9. there was a normal pheasant field trial at Kovjoki and Wilma got 3rd prize with 75points.

On the above there is photos out of A. Ardisia "Emma". :) 

 

23.7.2013

Vihdoin olen riittävän toipunut viime viikonlopun reissaamisesta, että jaksan tämän uutisosionkin päivittää. :D

Lakeuden spanielit järjesti Ilmajoella lauantaina taipumuskokeen ja meidän poppoosta sinne osallistui Wellu, Welmu sekä Napsu, jonka ohjasi allekirjoittanut itse Napsun isännän ollessa palmun alla löhöämässä.

Vallan upeasti taipui koko kolmikko erittäin hienoilla arvosteluilla, jotka löytyvät koirien omilta tulossivuilta.

20.7. Ilmajoki, tuomarina Elina Jalni

Aamuhallan Amatsoni "Napsu" SPA1

Aamuhallan Aramis "Wellu" SPA1

Aamuhallan Atomi "Welmu" SPA1

Kiitokset jälleen aktiivisuudesta ja onnittelut taipuisista koirista Roosa, Sanna ja Janne!
Kasvattajatäti on teistä ylpeä! :) 

Wellu_Napsu_Wellu_SPA1.jpg

A. Atomi "Welmu" - A. Aramis "Wellu" - A. Amatsoni "Napsu"


20.7. Ilmajoki Spaniel Working Ability Test
judge Elina Jalni

Aamuhallan Amatsoni "Napsu" - Passed Working Ability Test

Aamuhallan Aramis "Wellu" - Passed Working Ability Test

Aamuhallan Atomi "Welmu" - Passed Working Ability Test

 

10.7.2013

Nyt kyllä täytyy sanoa, että hävettää - ja paljon. On aivan upeitamahtavialoistavia uutisia ja minä vaan laiskottelen, enkä niitä tänne julkaise... Hyi minua!
Mutta pidemmittä lätinöittä niihin upeisiinmahtaviinloistaviin uutisiin:

Tuttuun tapaan myö lähimmä Karkun erikoisnäyttelyyn isolla porukalla.
Tällä kertaa matkassa oli omien flikkojen (Wilma (turisti), Alli (AVO) ja Sylvi (JUN) ) lisäksi A-tytöistä A. Akasia "Elli" (AVO), A. Amatsoni "Napsu" (AVO), A. Auria "Jasu" (AVO) ja kaikki kolme A-poikaa eli A. Apollo "Usko" (KÄY), A. Aramis "Wellu" (turisti) sekä turistituristiksi muuten vaan joukkoon A. Atomi "Welmu".

Täytyy sanoa, etten ehkä vieläkään ole sisäistänyt sitä, miten hienosti meillä erkkarissa meni.

Tytöissä kaikki muut paitsi Jasu saivat Erinomaiset (Jasu sai Hyvän epäpuhtaan purennan vuoksi) ja Alli myös sijoittui isossa (23) Avoimessa luokassa neljänneksi saaden SA:n. Wilma oli turistiluokan kolmonen ihastuttavalla arvostelulla ja Sylvi sai Erittäin Hyvän, koska on vielä niin kesken kehityksen. Flikoista "paras pää"-kisaan menolipun lunastivat Elli ja Jasu.

Pojat rulettivat myös oikein huolella. Wellu voitti enkkujen turistiluokan ja oli BIS-turisti! Hyvä Sanna ja Wellu! Ja paljon onnituksia!

Sokerina pohjalla kuitenkin oli meidän ikioma Usko Von Lötköpötkö, joka räjäytti potin voittamalla käyttöluokan Erinomaisella ja SA:lla (sekä menolipulla paras pää-kisaan) ja päätyen lopulta Paras Uros kehässä kolmanneksi saaden sertin. Siis meidän Usko, liki kuudestakymmenestä uroksesta oli kolmas! Tästä sertivoitosta vielä upeamman teki se, että kys. serti oli Uskolle kolmas, mikä tarkoittaa sitä, että Uskosta tuli Suomen Muotovalio!
Ensimmäinen Aamuhallan-valio on siis leivottu. Paljon, Paljon onnea ja ISO kiitos aktiivisuudesta Päivi ja Jukka, on teillä hieno miäs! Ja kiitos Päiville matkaseurasta.

Esitimme myös kasvattajaluokan sekä Wilman jälkeläisluokan ja saimme oikein kivat arvostelut molemmista, mutta emme sijoittuneet kovassa ja suurilukuisessa porukassa.
Upea ja unohtumaton päivä mukavassa seurassa. Kiitos kaikille mukanaolijoille!! :) 

Tässä perhepotretti reissusta (vain Elli puuttuu):

dsc07198.jpg

Napsu, Alli, Jasu, Wilma, Usko, Welmu ja Wellu

Kuva: Sanna Porola

Kaikista yllä olevassa kuvassa olijoista löytyy uudet seisotuskuvat koirien omilla sivuilla.

Muutakin on tapahtunut harrastusrintamalla, nimittäin A. Aurian eli Jasun ollessa meillä hoidossa me pyörähdimme taipumuskokeessa ja hyvin taipuisa neiti Jasu olikin. SPA1 tuli, että napsahti ja tosi kivalla arvostelulla vieläpä. :)

Jasu_SPA1.jpg

A. Auria "Jasu"

Ja ettei meidän elämä kävisi liian tylsäksi, laumamme on kasvanut tässä välissä pienellä mustalla perheenjäsenellä. Pikkumusta on rodultaan cockerspanieli ja nimeltään Two Pine's Rush Hour eli kotoisammin Mindy.

Mindy tuli alunperin kasvattajalle palauduttuaan meille opettelemaan normaalin koiraperheen arkea, mutta niinhän siinä sitten lopulta kävi, ettei tuosta taskuraketista maltettukaan luopua. Mindy toimittaa porukan maskotin virkaa, mutta kylläpä neitokaista tullaan näkemään myös erinäköisissä harrasteissa sekä näyttelyissä. Makia pieni flikka! :)
Kiitos Kati tästä ihanuudesta!


Have to admit that I'm embarrassed that this update has taken so long. We have great news and I've just been lazy. Shame on me!

But here are the great news:

9.6.2013 Karkku annual springer speciality
Judges
in Open and Working Class Mrs Edith Rose
in Juniors and Tourist Class Mr John Hartley 

Quadmir's Golden Lady "Sylvi" Junior Class VG

Aamuhallan Aihki "Alli" Open Class EXC/4 CQ

Aamuhallan Akasia "Elli" Open Class EXC, ticket to best head competition

Aamuhallan Amatsoni "Napsu" Open Class EXC

Aamuhallan Auria "Jasu" Open Class G (because of her bite), ticket to best head competition

Aamuhallan Apollo "Usko" Working Class EXC/1 CQ BD-3 CC -> FI CH!!! (ticket to best head competition)

Aamuhallan Aramis "Wellu" unofficial tourist class 1. BIS-2 tourist!

Speck Line Wild Child "Wilma" unofficial tourist class 3.

We also presented breeders class and Wilmas progeny classes and they had lovely critiques but didn't place in top competition.

A. Auria "Jasu" and I went to spaniel working ability test and she passed with very nice critique.

We also have new family member. Little black pocket rocket Mindy, officially called Two Pine's Rush Hour. She came only to learn lo live normal life after coming back to her breeder but as many assumed we just couldn't give her away anymore. Mindy will be seen in alsort of activities and in shows too. Just adore her! :)

 

29.5.2013

A. Akasia "Elli" kävi läpivalaisussa viime viikon torstaina ja koska kuvannut klinikka kuuluu kennelliiton pilottihankkeeseen niin saimme lausunnon jo eilen! Ja priimaahan sieltä pukkasi, joten A/A rivi jatkukoon. :)

A. Akasia "Elli" lonkat A/A kyynärät 0/0

Kiitoksia Katri ja onnea terveluustoisesta koirasta. :)


A. Akasia Elli hips scored A/A and elbows 0/0! :) :)

 

28.5.2013

Näköjään kerta kuukauteen tulee nykyisin päivitettyä sivuja. Ei mikään huono tahti kuitenkaan. :)

Ja mikäs taas tällä kertaa on päivitellessä, kun on taas kivoja uutisia kerrottavana. :)

Meidän oma pieni tehopakkaus Quadmir's Golden Lady "Sylvi" sekä A. Apollo "Usko" piipahtivat 19.5. Seinäjoella ryhmänäyttelyssä, joista molemmille Erinomainen sekä Uskolle lisäksi luokkavoitto. Tuomarina Kirsti Louhi.
Arvostelut löytyvät kummankin omalta tulossivulta. :)

Meillä on nyt pitkästä aikaa myös luonnekuvausuutisia, kun Alajärvellä järjestetyssä MH-luonnekuvauksessa "peloteltavina" kävivät A. Amatsoni "Napsu" sekä phalènepoika Fidan "Nipa", joka muuten oli rotunsa ensimmäinen mh-luonnekuvattu koira! :) Kumpikin selviytyivät kuvauksesta hyväksytysti ja erittäin reippaita koiria minulla olikin ohjattavanani. Koirien kuvaustulokset sekä videot löytyvät molempien omilta sivuilta.
Kiitos vielä Janne ja äitee, että sain koirat mukaani ottaa ja luonnekuvauttaa! :)

Minulla itsellänikin oli viime viikonloppuna pienimuotoinen tulikoe edessä, kun olin töissä ensimmäistä kertaa mh-luonnekuvauksessa C-toimihenkilönä. 18 koiraa tuli radalla vastaan (koska itse ohjasin kaksi sunnuntaina aamupäivällä) ja koko kuvauksen kahdestakymmenestä koirasta erirotuisia oli 18! Aivan mahtava rotukirjo kyllä.
Oli kyllä äärimmäisen mielenkiintoinen viikonloppu, paljon tuli opittua niin koirien luonteista/käyttäytymisestä kuin toimihenkilönä toimimisestakin. Kunhan tämän kesän aikana saan harjoitteluni täyteen taitaa B-toimihenkilökoulutus odottaa. Innolla odotan kesän ja syksyn tulevia kuvauksia. Kyllä sitä töihin pitää radalle päästä uudestaankin. Todella mukavaa sekä mielenkiintoista hommaa kerta kaikkiaan. Minä kyllä tykkään ja paljon! :)


 

19.5. SEINÄJOKI group show, judge Kirsti Louhi

Quadmir's Golden Lady "Sylvi" Junior class EXC/2

Aamuhallan Apollo "Usko" Working class EXC/1

26.5. ALAJÄRVI Mental Description

Aamuhallan Amatsoni "Napsu" Passed VIDEO

Fidan "Nipa" Passed VIDEO

 

22.4.2013

Laiska mikä laiska. Ei sille minkään voi, kun laiskottaa päivittää uutisia.
Muuten kyllä olen jälleen kerran jaksanut päivittää koirien tulokset ja joitain uusia kuviakin on koirien omille sivuille ilmestynyt tässä välissä, mutta en tiedä miksi nykyisin tihkaisee niin kovasti tätä uutissivua päivittää. :D
Kaikkia kivoja uutisia kyllä on vaikka ja kuinka. :)

Jos sitä itsestään aloittaisi. Tässä välissä olen kouluttautunut sen verran, että odottelen MH-luonnekuvauksen C-toimihenkilökorttia sekä kävin myös Koetoimitsija 1-kurssin. Nyt sitten pitäisikin kurssittaa itseään noiden KT2-kurssien muodossa. Tarkoitus olisi pätevöityä ainakin mejä, toko sekä spa-toimitsijaksi. Ja toki sitten, kun nuo 20 MH-harjoittelua on tehty, koettaa päästä myös B-toimihenkilökurssille. :)

Ja sitten noihin karvaisiin ystäviin.
Meillä on ollut melkoista hulinaa maaliskuun puolivälin jälkeen, kun ensin saapui ”vauvalomalle” A. Akileija ”Matami”. Matamin laumakaveri Jojo on nyt viiden pienen jackrusselin emä ja Matami lähti ”pois jaloista”, karkuun naskalihampaita. Mats viihtyy meillä vielä toukokuun puoliväliin suunnilleen, kunnes omasta kodista tulee riiviövapaa. Myös A. Auria ”Jasu” tuli samoihin aikoihin näyttelyturneelle tänne kasvattajatädin hoiviin ja onpa tässä samassa laumassa pyörähtänyt aina välillä myös A. Amatsoni ”Napsu”.

Tuloksia on tahkottu näyttelyrintamalla jonkin verran – välillä vallan loisteliaastikin!

31.3. Korpilahti rn:ssä oli tuomarina rotuspesialisti Tarja Hovila, Kennel Adamant's. Hieman jännitti, mitä ihan aidosti pätevä tuomari meidän tyypeistä tykkää, mutta eniten jännitti Sylvikki Möttösen näyttelydebyytti! Meidän jengin tulokset olivat seuraavanlaiset:

31.3. Korpilahti rn Tarja Hovila

A. Atomi ”Welmu” AVO H
A. Apollo ”Usko” KÄY EH/2
A. Aihki ”Alli” AVO ERI/3
A. Auria ”Jasu” AVO ERI/2
Quadmir's Golden Lady ”Sylvi” JUN ERI/3

Korpilahdella oli myös menossa mukana Wilma-mamma, Matami ja Napsu vaikkeivat kehään asti päässeetkään, mutta perhepotretti myö napattiin äiskästä sekä kuudesta kakarasta. :)

dsc02360_1.jpg

Seuraavana päivänä 1.4. matkasimmekin sitten Ruovedelle ryhmänäyttelyyn neljän Aamuhallan A-kakaran + Sylvin voimin. Tuomarina Marja Talvitie. Tulokset eivät kaikilta osin päätä huimanneet, mutta onneksi oli tuo juniorikakara mukana pelastamassa päivän. Nimittäin vain kaksi esitetyistä nartuista sai SA:n ja toinen niistä oli pikkuflikkamme Sylvi! Ja niin vaan Sylvi meni ja ravasi paras narttu-kisan voittoon, ohitse puolisiskonsa Millan (Livingdale's Tan For Me). Näin ollen siis Sylville ensimmäinen serti 10kk iässä! :) :)

1.4. Ruovesi rn Marja Talvitie

A. Atomi ”Welmu” AVO H
A. Aihki ”Alli” AVO H
A. Auria ”Jasu” AVO H
A. Amatsoni ”Napsu” AVO EH/2
Quadmir's Golden Lady ”Sylvi” JUN ERI/1 SA PN-1 SERT VSP
Sylvi oli myös osana Kennel Quadmir'sin kasvattajaluokassa, joka sai KP:n ja oli ROP-kasvis. :)

img_6925.jpg

img_6949.jpg

kuvat: Jenni Lassila

A. Akasia ”Elli” pyörähti 13.4. Hirvensalmen ryhmänäyttelyssä Paavo Mattilan arvostelussa ja voitti luokkansa erinomaisella. Hienoa Katri ja Elli :)

13.4. Hirvensalmi rn Paavo Mattila

A. Akasia "Elli" AVO ERI/1

elli_2v8kk.jpg

kuva: Kukka-Maaria Kivijärvi

 

Viime lauantaina lähdimme isolla porukalla Kuortaneelle ryhmikseen. Aamuhallan A-tyyppejä oli mukana viisi ja lisäksi tietenkin Sylvi. Tuomari Leni Finne tuli kyllä hyvin tutuksi enkkujen kehän aikana, koska kaikista yhdeksästä esitetystä koirasta minä esitin kuusi. ;) Täytyy sanoa, että olen päivään enemmän kuin tyytyväinen. Saimme kasvattajaluokan kasaan niin kuin toivoimmekin, kasvattajaluokka sai KP:n eli oli myös ROP-kasvis ja lopulta BIS-2! :) Tällä kertaa Alli oli se, joka veti pisimmän korren, nimittäin se oli ainut päivän koirista, jolle tuomari antoi SA:n, joten Alli oli siten ROP ja sai kolmannen sertinsä!! :) :) Enää pitäisi saada meidän hienohelma tajuamaan, että Hän ei itse päätä, milloin Hänelle sopii kastella turkkinsa, kun pitäisi mennä vesinoutoon. Diiva, mikä diiva! Mutta eiköhän tuo ensi kesänä tajua, että uiminen on oikeasti ihan kivaa ja myö saataisiin myös ne taipparit läpi ja Allista tulisi FI EE MVA. :)

20.4. Kuortane rn Leni Finne

A. Apollo ”Usko” KÄY H
A. Aihki ”Alli” AVO ERI/1 SA PN-1 SERT ROP
A. Akileija ”Matami” AVO ERI/2
A. Amatsoni ”Napsu” AVO EH/3
A. Auria ”Jasu” AVO EH/4
Quadmir's Golden Lady ”Sylvi” JUN EH/1

Alli_rop_kuortane.jpg

alli_rop_kuortane_2.jpg

dsc03683.jpg

Ylin kuva: Elina Hautamäki

 


31.3. Korpilahti group Tarja Hovila, Kennel Adamant's

A. Atomi ”Welmu” Open Class G
A. Apollo ”Usko” Working Class VG/2
A. Aihki ”Alli” Open Class EXC/3
A. Auria ”Jasu” Open Class EXC/2
Quadmir's Golden Lady ”Sylvi” Junior Class EXC/3

 

1.4. Ruovesi group Marja Talvitie

A. Atomi ”Welmu” Open Class G
A. Aihki ”Alli” Open Class G
A. Auria ”Jasu” Open Class G
A. Amatsoni ”Napsu” Open Class VG/2
Quadmir's Golden Lady ”Sylvi” Junior Class EXC/1 CQ BB-1 CC BOS

 

13.4. Hirvensalmi rn Paavo Mattila

A. Akasia ”Elli” Open Class EXC/1

 

20.4. Kuortane group Leni Finne

A. Apollo ”Usko” Working Class G
A. Aihki ”Alli” Open Class EXC/1 CQ BB-1 CC BOB
A. Akileija ”Matami” Open Class EXC/2
A. Amatsoni ”Napsu” Open Class VG/3
A. Auria ”Jasu” Open Class VG/4
Quadmir's Golden Lady ”Sylvi” Junior Class VG/1
Kennel Aamuhallan Breeders Group HP BOB & BIS-2 

 

20.1.2013

Tälle viikkoa oli pari uutista naputeltavana, mutta laiskana ajattelin yhdistää nämä molemmat. ;)

Keskiviikkona hyppäsimme porukalla autoon, jonka nokka suunnattiin Kokkolaa kohti ja päivä meni silmätarkkien parissa. Omista koirista tutkittiin Wilma, Alli sekä Huuko ja perhosveljekset Nipa sekä Patu. Tytöille tehtiin myös gonioskopia-tutkimus, josta Springerspanielit ry:n sivulta kopioin tähän lisätietoa.

"Gonioskopia on tutkimus, jolla tutkitaan virtauskulmaa (= iridokorneaalikulma) sekä pektinaattiligamenttidysplasiaa. Tutkimus tehdään siihen erikseen suunnitellulla erikoislinssillä (gonioskopialinssi). Tutkimuksessa silmän pinta puudutetaan paikallisesti silmätipoilla ja sarveiskalvon päälle asetetaan paksu gonioskopialinssi. Tutkimuksessa arvioidaan virtauskulmien leveys (normaali, kaventunut vai sulkeutunut) sekä pektinaatiligamenttien patologiset muutokset (alle 1/4 osuus katsotaan olevan vielä normaali, ei dypslasiaa). Voimakkaimmat muutokset silmissä saattavat altistaa koiran sairastumaan glaukoomalle, kun taas lievemmät muutokset eivät todennäköisesti haittaa koiraa koskaan ja havaitaan vain silmätutkimuksessa. Ihanteellisin ikä tehdä koiralle gonioskopiatutkimus on noin 1-vuotiaana, mutta sen voi tehdä vanhemmallekin.

Mikäli yli 25 % kammiokulmasta on muuttunut, muutokset merkitään brae latae, laminae ja tai occlusio löydösten mukaan. Diagnoosi on AVOIN, mikäli 25-50 % ligamentista on muuttunut. Diagnoosi on SAIRAS, mikäli yli 50 % kammiokulmasta on muuttunut. Laminae ja occlusio- muutokset ovat aina vähintään kohtalaisia."

Speck Line Wild Child "Wilma" silmät terveet, gonioskopia Fibrae Latae

Aamuhallan Aihki "Alli" silmät terveet, gonioskopia terve

Huuko silmät terveet

Fidan "Nipa" silmät terveet, polvet 0/0

Basak "Patu" silmät terveet, polvet 0/0

Eilen sitten olikin päivä Turun KV näyttelyssä Allin sekä Matamin ja Kristan kanssa. :)
Meillä Allin kanssa oli hieman erilainen matka, kun yleensä myö kuitenkin matkustellaan ihan omalla autolla. Tällä kertaa kuitenkin meidät kuskattiin Seinäjoen rautatieasemalle, josta matka jatkui junalla. Vähän jännitin, mitä Alli tuumaa reissaamisesta julkisilla, mutta aivan turhaan. Alli oli mitä rennoin matkustaja ja nukkuikin koko matkan mennen tullen. :)

Kaksikon tulokset vuoden ensimmäisestä näyttelystä, tuomarina Attila Czeglédi Unkarista:

Aamuhallan Aihki "Alli" AVO ERI

Aamuhallan Akileija "Matami" AVO EH

Kaunis Matami 2,5 vuotta (kuva: Krista Suonpää)

matami_2v6kk.jpg

matami_paa2v6kk.jpg

Niina ja Alli kiittävät Kristaa ja flikkoja loistavasta seurasta sekä majapaikasta. :)


We had some eye checks done last wednesday and for girls the ordinary examination plus gonioscopy.

Speck Line Wild Child "Wilma eyes clear, gonioscopy Fibrae Latae

Aamuhallan Aihki "Alli" eyes clear, gonioscopy healthy

Huuko eyes clear

Fidan "Nipa" eyes clear, knees 0/0

Yesterday we had two girls from A-Litter entered in Turku Int. under judge Attila Czeglédi from Hungary.

Aamuhallan Aihki "Alli" Open Class EXC

Aamuhallan Akileija "Matami" Open Class VG

 

10.1.2013 

Jälleen vaihtui vuosi tavalliseen tapaan kotosalla kaikkien karvaisten ystävien kanssa. Mitään erikoista ei tässä päivitysten välissä ole tehty, kun eipä niitä tapahtumiakaan joulukuussa niin paljon järjestetä, mihin olisi voinut mennä.
Joten jos sitä nyt sitten vain tiivistäisi vuoden 2012 uutiset / tulokset koirakohtaisesti tähän ensimmäiseen päivitykseen. :)

Hienosti hyviä tuloksia tahkonneet A-pennut:

A. Apollo "Usko"

Uskon lonkat tutkittiin A/A sekä kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet.
Uskosta otettiin verinäyte Hannes Lohen geenitutkimukseen. 

Usko suoritti MH-luonnekuvauksen sekä spanieleiden taipumuskokeen hyväksytysti.

10 näyttelyä Suomessa, joista 1 x ROP, 2 x SERT, 1 x Va-Sert ja PU-sijoituksia.
2 näyttelyä Virosta, joista 1 x ROP ja 1 x SERT.
 

A. Aramis "Wellu"

Wellun lonkat tutkittiin A/A sekä kyynärät 0/0 ja silmät terveet.
Wellusta otettiin verinäyte Hannes Lohen geenitutkimukseen.
Wellu kastroitiin joulukuussa 2012 pahan eturauhastulehduksen vuoksi. 

Suoritti MH-luonnekuvauksen. 

Wellu kävi taipumuskokeessa ja sai hienon arvostelun, mutta ei läpäissyt.

Kolme näyttelyä, joista 2 x H sekä EH.
 

A. Atomi "Welmu"

Welmun lonkat tutkittiin A/A.

Welmu suoritti MH-luonnekuvauksen.

Kävi yhdessä näyttelyssä, josta ERI.
 

A. Aihki "Alli"

Allin lonkat tutkittiin A/A sekä kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet.
Allista otettiin verinäyte Hannes Lohen geenitutkimukseen sekä Alli myös DLA-monimuototestattiin. 

Alli suoritti MH-luonnekuvauksen ja kävi taippareissa, mutta ei läpäissyt.

13 näyttelyä Suomessa, joista 2 x VSP, 2 x SERT.
2 näyttelyä Virossa, joista VSP sekä 2 x SERT.
 

A. Akasia "Elli"

Ellistä otettiin näyte Hannes Lohen geenitutkimukseen.

Elli suoritti MH-luonnekuvauksen. 

Kävi neljässä näyttelyssä, joista parhaana tuloksena ERI SA.
 

A. Akileija "Matami"

Matamin lonkat tutkittiin A/A sekä kyynärät 0/0 ja silmät terveet.

Kävi kolmessa näyttelyssä, joista 2 x ERI ja 1 x EH.
 

A. Amatsoni "Napsu"

Napsun lonkat tutkittiin A/A sekä kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet.
Napsusta otettiin näyte Hannes Lohen geenitutkimukseen. 

SPME vesityöstä AVO-luokan täydet 3pistettä.

Kävi kahdessa näyttelyssä, joista ERI/1 ja EH.
 

A. Auria "Jasu" 

Jasun lonkat tutkittiin A/A sekä kyynärät 0/0 ja silmät terveet.

Suoritti MH-luonnekuvauksen.

Jasu kävi kolmessa näyttelyssä, joista parhaana tuloksena ERI/2 SA.
 

Ja sitten ei yhtään vähemmän tärkeät A-pentueen jäsenet. Ne, joilla ei virallisia tuloksia ainakaan vielä ole, mutta jotka täyttävät paikkansa rakastettuina perheenjäseninä sekä metsästyskavereina:
A. Abracadabra "Ada", A. Ametisti "Wilma", A. Ardisia "Emma"

Pentueen emä Speck Line Wild Child "Wilma" touhusi seuraavaa vuonna 2012

Wilmasta otettiin näyte Hannes Lohen geenitutkimukseen sekä Wilma myös DLA-monimuototestattiin.

SPME vesityöstä VOI-luokasta täydet 3pistettä.
SPME-V kokeesta AVO3-tulos lainaohjaajan kanssa.
Starttasi SPME kokeissa neljä kertaa, joista kaikista AVO2.

Neljä tokokoetta, joista 1 ALO1 ja 3 ALO2.

Wilma kävi yhdessä virallisessa näyttelyssä ja Wilma sai sieltä ERI/2 SA.
Karkun erikoisnäyttelyssä Wilma oli epävirallisessa turistiluokassa, voitti luokkansa ja oli lopulta BIS2-turisti.

Aamuhallan kasvattajaluokka esitettiin kaksi kertaa.
Toisella kertaa ei sijoitusta Karkun kovatasoisessa kilpailussa, toisella kertaa upeasti KP:n kera ROP ja BIS-2 kasvattaja Mikkelin ryhmänäyttelyssä.
Karkun erikoisnäyttelyssä Wilman jälkeläisluokka oli kovassa porukassa hienosti neljäs KP:n kera. :)

Ja sitten viimeisimpänä, muttei todella vähäisimpänä uutisena, saimme uudeksi perheenjäseneksemme hienon, pienen maksa-valkoisen springerineitosen Quadmir's Golden Ladyn eli Sylvin. Sylvillä ei ikä vielä riittänyt viime vuonna mihinkään virallisiin koitoksiin, mutta tänä vuonna varmasti Sylviä tullaan näkemään näyttelyissä ja ehkä myös muissa virallisissa riennoissa. :)

Kaikista näistä hienoista, unohtumattomista hetkistä ja upeista sekä runsaista tuloksista suurin kiitos kuuluu Teille rakkaat, aktiiviset kasvatinomistajat. Ilman teitä ei näin pitkää tuloslistaa olisi saanut menneestä vuodesta naputella.

Kasvattajana voin vain esittää nöyrän Kiitoksen Päiville & Jukalle, Sannalle, Lapinkorven perheelle, Katrille, Kristalle, Jannelle sekä Ossille & Antulle kaikista tuloksista ja lisätä listaan myös Sarin & Esan, Markuksen & Amalian sekä Nikon ja kiittää aivan Teitä kaikkia siitä, että tiedän jokaisen kasvattini olevan parhaassa mahdollisessa kodissa, joissa ne saavat elää aktiivista springerinelämää.

Kiitoksen vuodesta 2012 haluan esittää myös monelle muulle, Teille kaikille Ystäville isolla Y:llä. Teille jotka autoitte minua, kun en terveyteni vuoksi pystynyt itse viemään koiria näyttelyyn / esittämään niitä siellä tai kun minä en kyennyt ohjaamaan koiraa kokeessa. Iso kiitos vielä kerran.
Olette kaikki tärkeitä! :)


Again year chanced at home with the furry friends - as always. 

What comes to updates, there's none for the end of 2012 so I desided to make a summary of last years happenings / news.

The dogs from A-litter that made very nice official results in 2012:

A. Apollo "Usko"

HD A/A, ED 0/0, knees 0/0 and eyes healthy.
Usko gave blood sample to dog gene recearch. 

Usko passed mental description and working ability test.

10 shows in Finland which gave him 1 x BOB, 2 x CC, 1 x Res-CC and BM-placements.
2 shows in Estonia where he achieved 1 x BOB and 1 x CC.


A. Aramis "Wellu"

HD A/A, ED 0/0 and eyes healthy.
Wellu gave blood sample to dog gene recearch.
Wellu was castrated in december 2012 after bad prostate infection. 

Passed mental description. 

Wellu went to working ability test and had lovely critique but didn't pass

Three shows where he got 2 x G and one VG


A. Atomi "Welmu"

Hips scored A/A.

Welmu passed mental description.

Was in one show and got EXC.


A. Aihki "Alli"

Hips scored A/A, ED 0/0, knees 0/0 and eyes healthy.
Alli gave blood sample to dog gene recearch. Alli also got DLA-diversity tested 

Alli passed mental description and went to working ability test but didn't pass.

13 shows in Finland, 2 x BOS, 2 x CC.
2 shows in Estonia where she got 1 x BOS and 2 x CC.


A. Akasia "Elli"

Elli gave blood sample to dog gene recearch.

Elli passed mental description. 

4 shows and best result was EXC CQ.


A. Akileija "Matami"

Matamis hips scored A/A, ED 0/0 and eyes examinated clear.

Three shows, 2 x EXC and 1 x VG.


A. Amatsoni "Napsu"

Napsus hips were scored A/A, elbows 0/0, knees 0/0 and eyes examineted clear.
Napsu gave blood sample to dog gene recearch. 

Water working test Open Class 3points.

Took part in two shows, EXC/1 and VG.


A. Auria "Jasu"

HD A/A, ED 0/0 and eyes clear.

Jasu passed mental description with loan handler.

Jasu took part in three shows and the best result was EXC/2 CQ

And then the ones that we're not seen at the official fields but fullfilled their place as a be-loved family pets and hunting companions perfectly:
A. Abracadabra "Ada", A. Ametisti "Wilma" and A. Ardisia "Emma". :)

A-litters mom Speck Line Wild Child "Wilma" was doing stuff too in year 2012

Wilma gave blood sample in dog gene research and was also DLA-diversity tested

In water working test she got the best possible 3points.
In field trials she got Open Class 3rd prize at water birds (with loan handler) and 4 x Open Class 2nd prize at pheasant. 

She participated in four obedience tests in Beginners Class and got one 1st prize and 3 times 2nd prize.

Went in one official show and got EXC/2 CQ.
In springerspaniels speciality show participated the un-official tourist class and won it and finally became BIS-2 tourist. 

Aamuhallan breeders group was showed two times.
Other time we didn't place in top competition in main speciality show but on the other time our group got HP, was BOB and in the end we went BIS-2 breeder in Mikkeli group show.
Wilmas progeny class was showed in Karkku main speciality and it was nicely fourth with HP in top competition.

And then the last but not the least new thing for 2012 is that we got a new family member a fine little liver white springer girl Quadmir's Golden Lady "Sylvi". Sylvi didn't have enough age to parcitipate in any official things but this year Sylvi will be seen in shows and in other activities too. :)